Super best Power: Minum dan Jana Wang Setiap Hari!

Home Testimoni Pengguna Berita Terkini Produk Iklan Hubungi Kami Borang Pesanan

PDA Asus P525 gua dah SOLD dengan rakusnya

Tuesday, November 11, 2008

Bengang gua teringat PDA gua yg beli dengan harga RM 50 ari 2..Gua saje iklan kt mudah.my.Gua letak RM 600,ingat xde orang nak...Mana nk cari wei harga tu??Yg ko pg beli tu apsal hah??Murah sangat ke??Aku dapat murah lagi la bodoh..Menyesal gua jual..

*Dalam sehari ada dekat 5 orang yang call gua,3 SMS dan 2 E-mel tanya pasal PDA nis..

Posted by Tomato Man at 12:52 PM 0 comments  

suatu malam gua dan member

Friday, October 31, 2008

Gua ada member yg 3 suku punya akai dier..ttp mmg garang abis..
Time tu dia nk naik bas ke Tangjung Malim, esk ada test. tgk muka pn gua tahu di xcited nk jawab soaln besok..Gua teman dier naik bas,tunggu punya tunggu bas sudah lewat 2 jam,gua mula boring dgr dia membebel.."Kalo bas tu sampai nnti siap la driver 2"-muka member gua dah bengang cm hulk tercekik tulang ikan terbok..

Bas suda smpai,mmbr gua trus meluru kt tukang bawak bas,dgn muka marah dan pnuh kejam..
Tukang bas mntak tiket,trus dia angkat tiket kt muka tukang bas tersebut.Baru jer nak amik.......

huh,gua da terkejut beruk dgn tindakan mmber gua yg 3suku 2..
dalam perjalan tiket td jatuh ke bumi akibat dikoyak oleh mmbr gua td,dia melempar kata2 yg xspattutnya."PADAN MUKA KAU"..

Tukang bas dgn gua skali terpinga-pinga..
Gua pn hntar mmbr gua td balik rumah..dalm perjalanan langsung gua xbrani tgur.

*notakaki-gua blik rumh, gua pikir sorang2sape yg padan muka sbnrnya??esk dia ada test,tiket bas 2 mahal wooo...

Posted by Tomato Man at 9:37 AM 0 comments  

Deepavali pon gua sambut!!!

Wednesday, October 29, 2008

Apa2 hal gua up gambirun dulu..































- Start b'kumpul dari kul 8 pagi tp kul 12 t/hari bru bleh gerak sbb jentera JFJ 484 punya turbo suda bocor..
- Sani sibuk lap jentera dia nk bagi matching dengan tong sampah kat tepi keter dia(refer pada gambar)..
- Ijak nga Chong cm adik beradik,suka sngt bleh makn A&W,adik dia belanja.kaki buli 2..
-Ade la 18 kali berenti nk bg sume pnduduk Trg nmpk keter masng2..

*lupa nk bgtau,kami konvoi ke Tasik Kenyir Trg,bleh tahan tmpat 2..

Posted by Tomato Man at 11:36 AM 1 comments  

Kocek gua pun tahu......

Tuesday, October 21, 2008

Hari ni antara hari yg xbrapa baik buat kocekku..TIme2 cmni gua dh putus harap la, xthu sampai mana dh duit2 gua, nk kata belanja makwe gua mana ada makwe, nk kata hari2 makan ayam pn tak, nk kata gua melancong kt Bali xjugak..Ahhh,ni sume salah kerajaan la ni..

Xsemangat gua nk taip lg..Tunggu poket gua kembung dulu..

Posted by Tomato Man at 8:44 AM 0 comments  

Kalo dah bodoh sampai ke tahap GABAN

Memalukan betol bla negara sndiri buat lwak bodoh..Ali Rustam penah digelar pak lawak time dia cakap nk bertanding dalam jawatan TP UMNO,gua rasa gelaran 2 mmg kene kt orngnya..

Sampai sekarang gua msh tak percaya yg kerajaan Melaka sanggup memberikan pangkat Datuk kt SRK (bukan sekolah rendah kebangsaan) dan gua berharap sebenarnya mereka nk bagi kt Nasir Bilal Khan bukannya kt mat jambu 2..

Orang2 kerajaan dah hilang akal gua pikir..Korang ingat mamat 2 heran ke ngan title Datuk 2??Buat abis duit rakyat pandai la ko..BODOH!!

gua tgh tunggu bila Jackie Chan plak yg dapat title 2..

Posted by Tomato Man at 8:15 AM 0 comments  

Ni aktiviti paling sopan bg gua..

Sunday, October 12, 2008









Posted by Tomato Man at 10:15 PM 0 comments  

Perhatian!! Budak comot ni bukan gua..

Posted by Tomato Man at 8:57 PM 0 comments  

Hmmm...

Sunday, October 5, 2008

Ni baru citer lepas raya..Smalam gua balik ke dungun,konvoi dengan kakak beserta dengan abg ipar gua yang 2 orang 2..Name jer konvoi,smpai satu tmpat sume buat hal sndiri, ko potong gua,gua potong ko balik..

Nak lari dr jem punya pasal kitorang cari la jalan alternatif, mula2 abg long kt depn,ktorang follow jer, lpas 2 ikut gua plak,konon2 gua la yg tahu jalan area 2. bla dah agak2 nak sesat ikut abg ngah plak..Smpai dpn skit sume ikut suke..Smpai Guntung luar gua mask jalan pantai,xtahan woiii..jemmm..P'jalanan yg spttnya 3jam jadi 6jam..Masa 2 la gua b'pcah ngan kakak gua..Suka ht la dia nk mask jalan mana..

Yang gua bengang jalan kt Marang xsiap2,dh 2 tahun lbih gua ulang alik ke Dungun cam 2 jgk..Kat situ jer sejam lbih gua t'kandas..Tahun depan sumpah xnak lalu jaln 2...err,jalan mana lagi ada ek??

Posted by Tomato Man at 11:03 AM 0 comments  

Sahur - Hari ke 27

Saturday, September 27, 2008

-Nasi putih sejuk 1 pinggan
-Kuah gulai daging yang xhabs mase berbuka smalm, 2 sudu
-Telur mata 1 bijik
-Sambal ikan bilis same petai, 1 piring kecik
-Milo o ais 1 gelas besar..

Peh..memang solid. Kita tunggu tengah hari nanti apa kata perut gua..

Posted by Tomato Man at 2:01 AM 0 comments  

Lupe la

Lame benar gua xupdate blog gua..huhu..bkn malas tp lupe password akaun blogger gua..Esk gua akan start cuti raya sbnarnya 2 hari dah gua boleh cuti tp mlas nk blk lagi..Dengan harga minyk yg turun sekupang 2 bleh la gua jimat poket gua yg xseberape 2..

Hmmm..nmpknya gua cuti panjng lagi dari ber'blog' ni...

*gmbar ni xde kene mengena dgn post kali ni, ni cume menandakan poket gua smakin kering sbb gua baru pasang side skirt keter gua..

Posted by Tomato Man at 1:52 AM 0 comments  

Bila gua lapar gua jadi biol

Monday, June 23, 2008

Duit dah habis gua belajakan.Peruntukkan untuk seminggu, 3 hari jer dah abis..gua mula bengang kelaparan..gua mula cari duit dalam poket seluar gua yang gua pakai sebelum ni, tapi hampa..Dalam kepala hotak gua ada satu benda jer yang terfikir, tu pon gua terbaca dalam satu blog.

"Bila korang lapar satu jer cara untuk hilangkannya..Tidor"

Baik punya cadangan..gua pegi kat tempat lepak gua sambil tengok TV 9,masa tu citer spongebob tengah berkumandang..
Mata gua jadi berat, tiba-tiba mata gua melirik satu objek berbungkus..Terus gua sambar nasi goreng ayam yang gua beli semalam tapi terlupa nak makan. Dalam plastik tu ada lagi balance RM6.50..

gua jadi girang kembali..gua masuk bilik, pakai seluar ngan baju sambar kunci kereta.
15 minit gua pusing bandar Dungun. Saje lalu depan Politeknik, kot2 ada awek kat ATM walaupon gua tahu Poli masa tu tengah cuti..

Sampai je kat kedai makan favourite gua trus berenti.."Kak,amik order"
Pelayan datang tapi gua tergamam tak tahu nak makan ke tak..Tadi gua lapar,apsal skrang kenyang?

Posted by Tomato Man at 9:23 PM 2 comments  

Gua Bengang

Saturday, June 21, 2008

Ari kamis datang lagi, maknanya gua kena pegi dungun lagi..Sekarang gua ada kt dungun dah, harap2 terubat la jari2 gua ni nak jalan-jalan kt internet(pasal kt kg gua xde line internet)...Sampai2 jer rumah sewa gua 2 trus on PC, klik jer browser mozilla gua trus jadi bengang!!!Punya la jauh gua datang, line plak buat hal..gua pon tak tahu malapetaka ape yang menimpa gua. Penasaran gua dibuatnya..Ari ni dah masuk 3 hari gua kat sini, gua hilang sabar trus cari CC. Nasib baik ada yang buka pepagi lagi..Terpaksa la gua laburkan duit skit untuk menampung kebosanan gua. Esok gua nak balik Kelantan, duit ada 12 hinggit. Ape citer nih?? Nak isi minyak pon tak lepas,nak makan lagi..huhuhu....

Posted by Tomato Man at 12:16 PM 0 comments  

Gua kena tagged???

Umur blog gua xsampai sbulan pown lagi tp dah kena tagged..gua di tagged 2,3 mingu sudah tp gua hutang dulu la..bleh??hohoho!! Kalau tak sempat bayar halalkan yer..

Posted by Tomato Man at 12:11 PM 0 comments  

Hujan Rahmat

Sunday, June 15, 2008

Jam menunjukkan lebih kurang pukul 8 malam. Perjalanan yang sepatutnya memakan masa 3 jam jadi 5 jam. Hujan lebat giler sampai muka gua terpaksa dekatkan dengan cermin. gua ikut jer van depan gua sebab dah tak nampak jalan sangat. Ikut punya ikut tetiba stretcccchhh...fiuhhh, dengan brek disk yang gua convert dari kancil standart ke L2s td telah selamatkan gua dari insiden..Pinnn!!! gua menghon van tersebut, maklum la selama gua pakai kereta ni tak pernah ada hon.. gua potong van tersebut dan sempat jeling kat depan van 2, sikit lagi dia nak langgar papan tanda "awas". Jalan kat Marang memang tak siap-siap sejak 2 tahun gua kenal negeri Terengganu, padahal lebih 5 tahun kerajaan ambik alih, ape citer ni??

gua meneruskan perjalanan lagi menuju ke Dungun, Akhirnya gua sampai setelah 2 jam perjalanan dari Bandaraya Kuala Terengganu. 2 jam??Giler apa sampai 2 jam..Ni kali pertama gua bawak kereta gua sejak gua tukar enjin ke L2s tapi kena bawak 40km/jam..Ape barang beb?

Posted by Tomato Man at 7:33 AM 1 comments  

Petrol Aku

Tuesday, June 10, 2008

Dulu kalau gua bertolak dari P.Puteh ke Dungun abis la dalam RM25 isi petrol tp skarang korang paham2 la sndirik..

Lepas ni korang jangan terkejut kalau kete kecik gua 2 blh abis beratus2 hinggit untuk penuhkan tangki..Kerajaan kata akan bagi RM625 setahun untuk rakyatnya isi minyak,kononnya baik la 2. Ko ingat brapa kali gua isi minyak dalam setahun??Cukup untuk isi 15kali je wei..

Kata kerajaan, "marilah kita ubah cara hidup kita." Ye la tu..

Mereka yang berpangkat dalam Kerajaan, sila isi minyak guna duit sendiri. Bukan dengan duit rakyat. Sila lah beli barang dan makanan sendiri bukan guna duit elaun. Sila juga bayar duit tol sendiri, bukan guna smart tag yang dibiayai menggunakan duit rakyat. Juga, marilah makan ubi macam yang kerajaan sarankan. Tiada lagi keraian-keraian di hotel-hotel mewah yang dibiayai juga menggunakan wang rakyat.Kalo kau buleh ikot macam yang ko cakap, mungkin gua pon ikut jgk..

Sekarang Malaysia semakin menuju ke arah negara maju menjelang 2020 dengan menindas rakyat.
Jangan sampai orang samakan ko dengan Bush sudah..

Posted by Tomato Man at 6:08 PM 0 comments  

Final Exam

Thursday, June 5, 2008

Ari ni hari terakhir paper gua. Subjek prinsip micropemproses memang guaagak2 minat tp apakan daya. gua gagal menjawab soalan2 tersebut..Ni paper yang kedua selain matematik yang gua xbleh jawab..Frust!!Frust!!Frust!!Frust!!Frust!!Frust!!Frust!!Frust!!Frust!!Frust!!Frust!!

Jumpa lagi sem depan!!

Posted by Tomato Man at 2:17 PM 1 comments  

The Minyak Story

Semalam satu daerah Dungun ni kecoh gegak gempita hanya(hanya?) kerana harga petrol naik. Semua stesen minyak diserbu oleh empunya kenderaan termasuk la marcedes,evo 7 dan seangkatan dengannya. Ape kes ni?? gua ngan member2 gua yang pakai en.kancil ni pon xsibuk(mungkin sbb gua xde duit kot)..Ape pon sebagai tuan kepada sang kereta terpaksa la gua isi jugak tp xde la sampai penuh..Sedang gua beratur menunggu giliran, gua terjengok sebuah kereta idaman semua jejaka yang xberkemampuan,evo 7 . gua tanya berani2 takut.

goyang jugak ke bang??langsung xdijawabnya..gua pon meneruskan tujuan gua yang utama iaitu beratur menunggu giliran.

Posted by Tomato Man at 2:07 PM 0 comments  

Lesen oh Lesen!!

Entri yg terfirst gua nk crite jgk pasal lesen gua yg dh nk expired ni..2 tahun gua menanti baru dapat sekeping kertas yang di leminate bernama lesen P. Gua start buat lesen pada tahun 2006 dengan panuh harapan dapat le bangakan lesen 2 kt kawan2 gua dalam masa 3,4 bulan..tp harapkan panas sampai ke malam, tup2 hujan plak. gua dapat la belajar kat sebuah institusi pengajian tinggi(x la taksub sangat)..so susah la gua nk berulang alik dari tempat gua blajar ke sekolah memandu.ade la dekat setahun jgak baru gua dapat lesen L(2 pon gua dah bangga,hoho)..sebenarnya walaupon gua xde lesen dari kerajaan 2,gua dh dapat lesen besar dari bapak gua yang boleh tahan ensem. stakat negeri kelahiran gua 2 dah abis gua tawaf nga kereta kesayangannya. dalam proses tawaf negeri setiap kali gua blik bercuti 2 ade la gua kena saman oleh JPJ dan polis. dalam sebulan 4 kali wooo..bersepai poket bapak gua pg bayar saman. Last sekali gua kena saman mase kt dungun,sekali charge kena 2,xde lesen memandu dengan insuran pelindungan diri. Nk pegi bayar kompaun xleh katanya encik polis 2,kena naik mahkamah jgk.ni kali yang ke 2 gua naik mahkamah disebabkan kena saman . Kali pertama gua kena masa tingkatan 2. Dengan berbekalkan motosikal kapcai bapak gua,gua bawk ke sekolah.Masa balik terjadi la tragedi yag x diingini.gua bonceng 3 orang skali member gua(konon2 hebat la bleh tumpangkan orng sbb masa 2 sume member gua naik beskal je),dgn helmet xpakai,rod tax xde,plate no pon xde,apetah lagi lesen gua...berbalik masa kat mahkamah td, dengan selambernya majistret 2 kompaunkan gua sebanyk 250 dan membebel sesuatu yang gua xdengar pon.

Akhirnya masa telah tiba, gua akan test ujian amali kelas D (motokar la 2) pada 30 April 2007. Sampai jer masa sifoo gua nk pegi booking test,JPJ 2 cakap gua di senarai hitamkan selama setahun atau senang nak cerita gua diharamkan buat lesen selama setahun. Hacur luruh hati orang gua nk tgk gua berjaya dalam ujian 2..Rupa2nya yang masjisret 2 bebel yang gua xdengar 2,dia bagi lagi denda xbg gua wt lesen,dengki btol nga gua agaknya.. gua pon mula la maki orang tua yang haramkan gua test 2. Ade ke ptut, dh la saman gua sbb xde lesen ps2 xbg gua wt lesen,bangang betol la!!Tp ade hikmahnya kot,selepas peristiwa 2 bapak gua memberi lesen lagi besar iaitu bagi gua bawak kete kat tempat gua blaja.dalam masa setahun gua black list 2 gua bawak kete kt tempat gua blaja xde plak kena saman.Mungkin sebab restu orang tua gua..

Habis jer stahun black list,mula la gua kalut.Lesen L gua dh nk abis tempoh 2 tahun,kalau gua xtest sebelum tarikh 2,gua kena test balik untuk dapat lesen L.Lagi bersepai la poket bapak ku.Hari yang dinanti2 telah tiba, pada 3 Jun 2008 gua berjaya dapatkan lesen P kelas D.Selamat Dunia gua rasa.4 Jun 2 dh nk abis tempoh lesen L gua..gila lesen btol..gua dapat 17/20 ujian jalan raya dan full mark dalam ujian litar(naik bukit,parking n 3 olah),terer x??Dulu gua ade sorang kawan pompuan(skarng dia dh xng gua kawan dia kot),punya la bangga dia dapat lesen,gua wt xheran jer.gua cakap apa la sangat dapat lesen 2..Dia bagi balik, kalau gua dh dapat lesen baru gua tahu cmner rasa gmbira.gua wt muka seposen lagi..Mmg betol la dia cakap,suka bangat gua bila diistiharkan lulus semua ujian. Lupa gua nk bg thu, antara 13 Jan hingga 20 Mei 2008,gua naik kete yang bapak gua bagi tanpa road tax,hahaha..rod tax xbleh smbung daa,sbb nama tuan kete yang asal 2 pon kene senarai hitamkan jgk..Tp gua xpenah kena saman pon(dgn bongkak dan angkuhnya)..

Posted by Tomato Man at 2:05 PM 0 comments  

blogger templates | Make Money Online